Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η απόφαση για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών

Η απόφαση για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 17:39
 
UPD:17:44
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για τον τύπο και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η απόφαση αναφέρει ως προθεσμία υποβολής την 31η Μαρτίου, με τη γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου πάντως να έχει υπογραμμίσει σε χθεσινή της δήλωση ότι το σύστημα για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών θα παραμείνει ανοικτό και μετά τις 31 Μαρτίου, και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.
Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, αναμένεται νέα απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τουλάχιστον όσον αφορά την προθεσμία της υποβολής.
Τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογικού έτους 2014, θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου (TAXISnet).
Για την υποβολή αρχείου συντάξεων αρμόδιος φορέας είναι αποκλειστικά και μόνο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) για όσα ταμεία ασκεί την εποπτεία.
Για τις αποδοχές που χορηγούνται αναδρομικά, τις αποδοχές κατόπιν δικαστικών αποφάσεων καθώς επίσης και για τις αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα των οποίων οι πληρωμές έχουν διενεργηθεί από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), αρμόδια υπηρεσία για την υποβολή αρχείου είναι η Δ/νση Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: