Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις

Πρώτη καταχώρηση: 30/03/2015 - 14:10
Τελευταία δημοσίευση: 14:32Οικονομία
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις
«Θετικό σημάδι που δείχνει τη βούληση και τη σοβαρότητα όλων των πλευρών να διαβουλευθούν με εποικοδομητικό τρόπο, συνιστά το γεγονός ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων διεξήχθησαν όλο το σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, αλλά, όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων».
Στόχος όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος, δήλωσε. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) θα συζητήσει το ελληνικό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος. Ανέφερε, επίσης, ότι ενδέχεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης πριν από το Πάσχα των καθολικών και άλλη μία συνεδρίαση, η οποία είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου.
Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι αρμόδιο όργανο για την εκταμίευση των δόσεωνείναι το Eurogroup, σε συνέχεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων στο επίπεδο Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: