Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Αυτή είναι η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Bloomberg: Αυτή είναι η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Πρώτη καταχώρηση: 29/03/2015 - 11:17
Τελευταία δημοσίευση: 29/03/2015 12:29Οικονομία
Bloomberg: Αυτή είναι η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων
«Οι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης σχεδιάζουν να διεξάγουν συνομιλίες στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με εκπροσώπους των δανειστών της χώρας προκειμένου να βάλουν τις τελευταίες πινελιές για το σχέδιο οικονομικής αναμόρφωσης το οποίο ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τη Δευτέρα», σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, το οποίο παρουσιάζει εκτενώς τη λίστα με τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.
1) Δημοσιονομικές Μεταρρυθμίσεις
«Στις δεσμεύσεις περιλαμβάνονται ο εξορθολογισμός των πωλήσεων με τους φορολογικούς συντελεστές, με προοπτική τη μείωση των εξαιρέσεων, η εφαρμογή μιας συνολικής αναθεώρησης των κρατικών δαπανών σε όλους τους τομείς, η χάραξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η αναμόρφωση των δαπανών για την υγεία, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και η καταπολέμηση της διαφθοράς, στην οποία περιλαμβάνονται οι καμουφλαρισμένοι φοροελεγκτές, όπως τουρίστες, φοιτητές», αναφέρει το Bloomberg.
2)Δημοσιονομική Σταθερότητα
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να τακτοποίησει το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τρόπο που να λαμβάνει πλήρως υπόψη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί εντός της εβδομάδας κέντρισε την προσοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.
3)Πολιτικές Ανάπτυξης
«Στις ελληνικές δεσμεύσεις συγκαταλέγονται επίσης δεσμεύσεις για την άρση των εμποδίων για τον ανταγωνισμό, για τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, για την οριστικοποίηση ενός κτηματολογίου, για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και για την άρση των δυσανάλογων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα», γράφει το δημοσίευμα του Bloomberg.
4) Ανθρωπιστική Κρίση
«Αποτέλεσε το στοιχείο-κλειδί με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου». Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπονται εργαλεία για την που περιλαμβάνουν την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας, της σίτισης και του ενοικίου.
Πηγή: enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Παραδείγματα για τις ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία - Δες τι θα πληρώσεις

Βαρουφάκης: Έχουμε μια θηλιά στο λαιμό μας

Μαραθώνιες συζητήσεις στις Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: