Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στείλαμε νέο πακέτο με μέτρα στο Eurogroup

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 12:49

Στείλαμε νέο πακέτο με μέτρα στο Eurogroup

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στείλαμε νέο πακέτο με μέτρα στο Eurogroup
Νέα επιστολή με μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πριν από λίγο. Πηγές από την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν την αποστολή  της λίστας αποδέκτης της οποίας είναι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Γράφει:  
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το περιεχόμενο της λίστας είναι αισθητά διαφοροποιημένο σε σχέση με την πρόταση έξι σημείων που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου. «Κάποια από τα σημεία της πρώτης λίστας περιλαμβάνονται, κάποια άλλα όχι ενώ έχουν προστεθεί και καινούργια» αναφέρουν αρμόδιες πηγές.
Στόχος είναι η λίστα να αποτελέσει τη βάση συζήτησης στο Eurogroup της Δευτέρας από το οποίο η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να φύγει με μια πρώτη δόση των δανεικών προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου.
Ωστόσο, για να συζητηθεί η νέα λίστα στο Eurοgroup, θα πρέπει, όπως αναφέρουν και οι Financial Times, να έχει προηγηθεί επεξεργασία από το Euroworking Group το οποίο είναι και αρμόδιο να τροφοδοτήσει το Eurogroup με τις σχετικές πληροφορίες.
Οι εξελίξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «πυκνές» χωρίς να αποκλείονται ακόμη και νέα τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο EWG.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, τα βασικά σημεία της νέας λίστας Βαρουφάκη είναι τα εξής:  
1.      Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2.      Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
3.      Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
4.      Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
5.      Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών
6.      Μείωση γραφειοκρατίας  και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος  μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών
7.      Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: