Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Προτιμούν τον... ΕΝΦΙΑ λόγω Grexit

Προτιμούν τον... ΕΝΦΙΑ λόγω Grexit

Πρώτη καταχώρηση: 22/03/2015 - 10:10
Τελευταία δημοσίευση: 10:10Οικονομία
Προτιμούν τον... ΕΝΦΙΑ λόγω Grexit
Επενδυτικές ευκαιρίες στο υπερφορολογημένο εγχώριο «κεραμίδι» εξακολουθούν να αναζητούν οι Έλληνες, υπό τον φόβο μη γίνουν… αέρας τα μετρητά τους. Τα σενάρια Grexit έκαναν χιλιάδες αποταμιευτές να ξανασκεφτούν το μέλλον τους , προτιμώντας τον… ΕΝΦΙΑ από τον κίνδυνο ενός πιθανού κουρέματος των καταθέσεων τους.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι περισσότερες πράξεις που ολοκληρώθηκαν εντός του 2014 φέρονται να έγιναν καθαρά για λόγους επένδυσης, με μόλις ένα μικρό ποσοστό των αγοραστών να είχε ως στόχο την κάλυψη της στεγαστικής του ανάγκης. Για παράδειγμα, στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και στο Νομό Πιερίας, οι αγορές ακινήτων έγιναν σε ποσοστό 70% για λόγους επένδυσης, 20% ένεκα αποταμίευσης και 10% λόγω στέγασης.
Παρόμοια εικόνα παρατηρήθηκε και στις βόρειες περιοχές της Αθήνας, με μόλις το 20% των αγοραστών να προχωρά στην αγοραπωλησία για την κάλυψη της στεγαστικής του ανάγκης και το 80% να βλέπουν το ακίνητο ως ευκαιρία επένδυσης και διασφάλισης των χρημάτων του. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί ο Νομός Αρκαδίας, στα ακίνητα του οποίου οι αγοραστές σε ποσοστό 80% αναζητούν να καλύψουν την προσωπική τους ανάγκη και στέγαση.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε επίσης:
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: