Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το απόγευμα "ανοίγει" η εφαρμογή για τις 100 δόσεις

Το απόγευμα "ανοίγει" η εφαρμογή για τις 100 δόσεις

Πρώτη καταχώρηση: 17/04/2015 - 14:43
Τελευταία δημοσίευση: 14:43Οικονομία
Το απόγευμα ανοίγει η εφαρμογή για τις 100 δόσεις
Το απόγευμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους και σε έως 100 δόσεις. Η ρύθμιση προβλέπει διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών από τόκους, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους φυσικών και νομικών προσώπων
Ειδικότερα, οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις. Οι οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης έχουν απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/97, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/13 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή, καθώς και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που τις επιβαρύνουν.
Οι οφειλέτες, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να καταβάλουν ως προκαταβολή ποσό της επιλογής τους, μεγαλύτερο των 200 ευρώ - το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που είναι 20 ευρώ - προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από το κεφάλαιο, τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Προκειμένου να ισχύσει αυτή η μερική διαγραφή, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 27η Απριλίου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης με ποσό προκαταβολής και η 26η Μαΐου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης μόνο με δόσεις.
Ρυθμιζόμενες οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Οφειλές άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με τόκο 3% ετησίως.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή (μερική εξόφληση) η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.
Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες ωθούν τη χώρα στη χρεοκοπία


Δεν υπάρχουν σχόλια: