Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: Σταθερός ο στόχος του 1,2% για το πλεόνασμα

ΥΠΟΙΚ: Σταθερός ο στόχος του 1,2% για το πλεόνασμα

Πρώτη καταχώρηση: 02/04/2015 - 16:02
Τελευταία δημοσίευση: 16:02Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Σταθερός ο στόχος του 1,2% για το πλεόνασμα
Δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών υψηλάπρωτογενή πλεονάσματα, καθίσταται σαφές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «κάποιοι έσπευσαν να αναφέρουν και να σχολιάσουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους πάνω από 3% του ΑΕΠ μέσω της εφαρμογής των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Το υπουργείο Οικονομικών θα ήθελε να καταστήσει σαφές, για ακόμη μια φορά, ότι παραμένει σταθερό στον στόχο του 1,2%, καθώς αυτό το ποσοστό είναι κοντά στην ελάχιστη τιμή των προβλέψεών του και όχι στη μέγιστη, την οποία χρησιμοποίησαν εκείνοι που μίλησαν για ποσοστό πάνω από 3%».
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «αν, τελικώς, επιτευχθούν τα υψηλότερα επίπεδα των προβλεπόμενων στόχων εσόδων (στους οποίους το Υπουργείο δεν βασίζεται) τότε θα αυξηθούν ανάλογα οι (πολύ χαμηλές) δημόσιες δαπάνες και, βεβαίως, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα σε μια περίοδο κρίσης υπονομεύουν την ανάκαμψη και, προφανώς, δεν αποτελούν μέρος του σχεδιασμού του Υπουργείου».

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: