Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: Παρουσιάσαμε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων

ΥΠΟΙΚ: Παρουσιάσαμε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων

Πρώτη καταχώρηση: 01/04/2015 - 19:28
Τελευταία δημοσίευση: 01/04/2015 19:42Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Παρουσιάσαμε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων
Σε καλό κλίμα και με βήματα σύγκλισης των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Euro Working Group στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών στη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική πλευρά παρουσίασε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων που βασίζεται στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα.
«Υπάρχει σύγκλιση ευρύτερα στις διαπραγματεύσεις» τόνιζε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι υπάρχουν και σημεία μεγάλων διαφορών όπως η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση αλλά διαφωνούν οι πιστωτές μας.
Το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το επόμενο Eurogroup θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Euroworking Group. Αυτό όμως, όπως διευκρινίζεται, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα αυτό ανάλογα με τις εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων.
Θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει μέσα στο 2015 γιατί «είναι ένας κακός φόρος» τόνιζαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα. Θα καταργηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2015 και θα αντικατασταθεί από έναν φόρο μικρότερης εισπρακτικής απόδοσης. Ωστόσο, προκειμένου να μην υπάρξει μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό, έλεγαν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξουν ισοδύναμα ώστε μαζί με τον νέο φόρο το τελικό αποτέλεσμα να οδηγεί σε έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ όσα απέδωσε και ο ΕΝΦΙΑ το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικοί: ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: