Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κανονικά θα εξοφληθούν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ

Κανονικά θα εξοφληθούν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ

Πρώτη καταχώρηση: 22/04/2015 - 15:45
Τελευταία δημοσίευση: 16:07Οικονομία
Κανονικά θα εξοφληθούν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ
Τη διαβεβαίωση ότι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά από τον οργανισμό, δίνουν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές.
Ήδη, όπως εξηγούν, το υπουργείο Υγείας έχει καταβάλλει στον ΕΟΠΥΥ43,7εκατομμύρια ευρώ, για τον μήνα Μάρτιο και προτίθεται να δώσει το χρηματικό ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού και για τον Απρίλιο.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου είχαν συνάντηση και ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι θα εισπράξουν κανονικά όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.
Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες, όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.
Όπως τονίζουν, δεν έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.
Μάλιστα, σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό, στενοί συνεργάτες του υπουργού υγείας εκτιμούσαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να δοθούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων. 

Διαβάστε επίσης:
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: