Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Νέα φορολογία στα ακίνητα

Νέα φορολογία στα ακίνητα

Πρώτη καταχώρηση: 03/04/2015 - 08:58
Τελευταία δημοσίευση: 03/04/2015 08:58Οικονομία
Νέα φορολογία στα ακίνητα
Νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα το 2015 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο φόρο μεγάληςακίνητης περιουσίας και σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών.
Το σενάριο που επεξεργάζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες προβλέπει ότι ο νέος φόρος θα έχει χαμηλό ατομικό αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των 50.000 ευρώ, θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη και δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία, αλλά θα αφαιρείται από τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας. Πάνω από το αφορολόγητο όριο θα καθιερωθεί νέα κλίμακα με πολλούς και προοδευτικούς συντελεστές που θα φθάνουν μέχρι το 2% για ακίνητα μεγάλης αξίας.
Επίσης με βάση τον σχεδιασμό, από τον νέο φόρο θα εξαιρούνται οι αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θα επανεξεταστούν οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ( ημιτελή κτίσματα, ξενοίκιαστα κ.α.).
Στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι να απαλλαγούν πλήρως από τη νέα φορολογία οι μικρές ιδιοκτησίες και να ελαφρυνθούν σε σχέση με το σημερινό καθεστώς οι μεσαίες. Υπολογίζεται ότι δεν θα πληρώσουν φόρο περίπου 2.800.000 ιδιοκτήτες σε σύνολο 5.570.000
ΠΗΓΗ: Έθνος
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: