Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διορθώσεις για το χαράτσι στους συνεπείς οφειλέτες

Διορθώσεις για το χαράτσι στους συνεπείς οφειλέτες

Πρώτη καταχώρηση: 15/04/2015 - 10:33
Τελευταία δημοσίευση: 10:33Οικονομία
Διορθώσεις για το χαράτσι στους συνεπείς οφειλέτες
Διόρθωση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης με αποκλειστική του δήλωση στον "Ελεύθερο Τύπο", μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι σε διάταξη του ψηφισθέντος νόμου κρύβεται χαράτσι 50% σε συνεπείς οφειλέτες.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως το θέμα και αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάταξη, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης παρενέβη άμεσα και, όπως δήλωσε χθες αποκλειστικά στον "Ελεύθερο Τύπο", ήδη επανεξετάζεται η επίμαχη διάταξη για την αυτοδίκαιη υπαγωγή στη νέα ρύθμιση όσων πλήρωναν τα χρέη τους με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/2011, καθώς αν παραμείνει ως έχει τότε χιλιάδες συνεπείς οφειλέτες θα κληθούν να αποπληρώσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους με αδικαιολόγητες προσαυξήσεις.
"Έχω δώσει εντολή στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου να επεξεργαστεί επιμέρους προτάσεις τις οποίες περιμένω ως την Παρασκευή", ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ώστε όπως είπε, "να διορθωθούν με νεότερη ερμηνευτική εγκύκλιο τα σημεία που δημιουργούν αδικίες σε όσους παρέμειναν συνεπείς στον προσωρινό διακανονισμό και μεταφέρονται στη νέα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής τους". Ξεκαθάρισε όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν "χαριστικές διορθώσεις", λέγοντας ότι η ρύθμιση χρεών με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/11 οδηγούσε ακόμη και σε απεριόριστο αριθμό δόσεων, που έφταναν σε αποπληρωμή χρεών και σε 450 δόσεις.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: