Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Υπουργείο Οικονομικών: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο

Υπουργείο Οικονομικών: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2015 - 14:13
Τελευταία δημοσίευση: 14:13Οικονομία
Υπουργείο Οικονομικών: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο
Ανοικτές παραμένουν οι ημερομηνίες για την υποβολή στο Brussels Group του νομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική μορφή τους.
«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο».
Διερωτήθηκε δε, «εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;». Ερωτηθείς τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».
Πάντως, η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες θα είναι ενισχυμένη, με τη συμμετοχή στη βελγική πρωτεύουσα και του Athens Group, ενώ εκτός του Brussels Group θα συνεδριάσει και το Euro Working Group (στις 18.00 ώρας Ελλάδας).
Επίσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 18.00, θα συνέλθει στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Διαβάστε επίσης:

Στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τo Brussels Group

Δεν υπάρχουν σχόλια: