Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Bloomberg: Στη... Βαρβάκειο η Ελλάδα αναστενάζει. Κοιτάζουν αλλά δεν αγοράζουν οι Ελληνες λόγω λιτότητας

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Bloomberg: Στη... Βαρβάκειο η Ελλάδα αναστενάζει. Κοιτάζουν αλλά δεν αγοράζουν οι Ελληνες λόγω λιτότητας

Bloomberg: Στη... Βαρβάκειο η Ελλάδα αναστενάζει. Κοιτάζουν αλλά δεν αγοράζουν οι Ελληνες λόγω λιτότητας
Σε... βαρόμετρο για την ελληνική οικονομία αναδεικνύεται η... Βαρβάκειος Αγορά και η κίνησή τις ημέρες του Πάσχα. Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών καθώς δεν είναι ιδιαίτερα «θερμοί» στις αγορές τους.
«Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν ένα ολόκληρο αρνί σήμερα των 10 κιλών θα αγοράσουν τρία ή τέσσερα κιλά», δήλωσε ο Κώστας Κελαϊδίτης κρεοπώλης στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας. «Το αρνί είναι για όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ τον χρόνο ή περισσότερο».
Οι Έλληνες θα γιορτάσουν το τέλος μιας 40-ήμερης νηστεία αυτό το Σαββατοκύριακο, που συμβολίζει την αυταπάρνηση και την εξιλέωση, ένα μήνυμα που έχει μεγάλη σημασία για ορισμένους. Η Βαρβάκειος σφίζει από αγοραστές που κοιτούν αλλά δεν αγοράζουν καθώς η χώρα διανύει τον πέμπτο χρόνο λιτότητας με περικοπές μισθών και συντάξεων σε αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια σε δάνεια για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση. Φέτος η συζήτηση γύρω από τους πάγκους των τροφίμων είναι ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό για συντάξεις και μισθούς, αφού η κυβέρνηση αποπληρώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ημέρα πριν από την Μεγάλη Παρασκευή .
Τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι θέμα εδώ και εβδομάδες λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch στην τηλεόραση του Bloomberg «Είναι πραγματικά σε μια κατάσταση όπου προφανώς ξύνουν ακόμη και τον πάτο...»
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία εξελέγη με υποσχέσεις για τον τερματισμό λιτότητας, είπε ότι θα τηρήσει την υποχρέωση να καταβάλει τα 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ότι η χώρα έχει αρκετά μετρητά για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς του αυτή την εβδομάδα..
Για την Ελένη Ριζοπούλου, το άγχος είναι απλά περισσότερη πίεση σε μια επιχείρηση που διατηρεί από το 1901. «Είμαστε σε αναμονή, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί όπως τα Πάθη του Χριστού, «Οι τράπεζες, για τις εταιρείες σαν κι εμάς, δεν δίνουν ούτε ένα σεντ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: