Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Bloomberg: Η Αθήνα κερδίζει χρόνο με τα ταμειακά διαθέσιμα

Bloomberg: Η Αθήνα κερδίζει χρόνο με τα ταμειακά διαθέσιμα

Πρώτη καταχώρηση: 21/04/2015 - 16:30
Τελευταία δημοσίευση: 16:30Οικονομία
Bloomberg: Η Αθήνα κερδίζει χρόνο με τα ταμειακά διαθέσιμα
Έλληνες αξιωματούχοι εκτιμούν πως θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αυτόν το μήνα ενώ αναμένουν ότι η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας θα κρατήσει τη χώρα στην επιφάνεια μέχρι το τέλος του Μαίου. 
Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο, τα ταμειακά διαθέσιμα υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά απέκλεισε την κατάσχεση των συνταξιοδοτικών ταμείων και των ταμειακών αποθεμάτων κρατικών εταιρειών καθώς αφενός δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη και αφετέρου μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε περιττή ανησυχία, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο.
Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει "παγώσει" από τον Σεπτέμβριο καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας που είναι κατά της λιτότητας έχει επανειλημμένως εκφράσει την πεποίθηση για επικείμενη συμφωνία που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης ενώ από την άλλη πλευρά αξιωματούχοι της ευρωζώνης ζητούν συγκεκριμένα βήματα, αναφέρει τέλος το Bloomberg.
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: