Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Financial Times: Χωρισμένος σε τρία στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Financial Times: Χωρισμένος σε τρία στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: 18/04/2015 - 12:47
Τελευταία δημοσίευση: 12:47Οικονομία
Financial Times: Χωρισμένος σε τρία στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσίευμα με τίτλο «Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα» φιλοξενούν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times. Στο άρθρο σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑέχει χωριστεί σε τρία στρατόπεδα την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους πιστωτές έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο.
«Από τον Ιανουάριο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υψηλή δημοτικότητα – κοντά στο 70%- κυρίως γιατί δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο που θα πλήξει τις τσέπες των πολιτών. Τώρα όμως η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Το κύριο θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η συμφωνία για την διάσωση της Ελλάδας με τους πιστωτές, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την Ελλάδα από το 2010.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

FT: Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 18/04/2015 - 11:40
Τελευταία δημοσίευση: 11:40Επικαιρότητα
FT: Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα
Δημοσίευμα με τίτλο «Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα» φιλοξενούν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times. Στο άρθρο σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί σε τρία στρατόπεδα την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους πιστωτές έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο.
«Από τον Ιανουάριο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υψηλή δημοτικότητα – κοντά στο 70%- κυρίως γιατί δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο που θα πλήξει τις τσέπες των πολιτών. Τώρα όμως η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.Το κύριο θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η συμφωνία για την διάσωση της Ελλάδας με τους πιστωτές, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την Ελλάδα από το 2010.
Μια περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα απαιτήσει λεπτομερείς δεσμεύσεις με δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που οδήγησαν τον Τσίπρα στην εξουσία. Μια τέτοια συμφωνία θα εμπόδιζε την Ελλάδα από την πτώχευση και ένα Grexit, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Τα φιλοευρωπαικά κόμματα θα στήριζαν τον Τσίπρα στο να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή», αναφέρει το δημοσίευμα που προσθέτει:
«Ωστόσο πολιτικοί στην Αθήνα προβλέπουν ότι θα οδηγούσε σε μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ακροαριστερών του κόμματος. Η αντίσταση στα αιτήματα των πιστωτών είναι τόσο ισχυρή ώστε να μην υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές ούτε στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Η εναλλακτική επιλογή – κανείς συμβιβασμός με τους πιστωτές- θα οδηγήσει την Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό το Μάιο και να μην πληρώσει τους δανειστές ή ακόμη τους μισθούς και τις συντάξεις. Μεταξύ των σεναρίων από εκεί και πέρα είναι ο τραπεζικός πανικός, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, το τύπωμα IOU ή μιας νέας δραχμής, οικονομική μιζέρια αλλά και ένα δηλητηριώδες κλίμα ικανό να απειλήσει τη δημοκρατία».
Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Μια ενδιάμεση συμφωνία είναι πιθανή. Θα απαιτούσε από την Αθήνα να εφαρμόσει ορισμένα μέτρα, όχι απαραίτητα αλλαγές σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. Τότε η χώρα θα μπορούσε να λάβει τα 1,9 δισ. που κέρδισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα μια συνολικότερη μακροχρόνια συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει μια νέα βοήθεια της τάξεως των 25-30 δισ. ευρώ. Στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχει ένα γλυπτό για το χορό του Ζαλόγγου, το οποίο τιμά τις ελληνίδες που προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να πέσουν στα χέρια των Οθωμανών. Ο κόσμος παρακολουθεί αν ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναβιώσουν το χορό του Ζαλόγγου».
Πολιτικοί: Αλέξης Τσίπρας
Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: