Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Με ενδεχόμενο Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Με ενδεχόμενο Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 20/04/2015 - 04:33
Τελευταία δημοσίευση: 07:53Οικονομία
Βαρουφάκης: Με ενδεχόμενο Grexit η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ
Αναπόφευκτη θεωρεί τη μετάδοση της κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει την πορεία της», προσέθεσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια».
Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώσει από την Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό ,τι στο παρελθόν προκειμένου να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.
,

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: