Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στρατούλης: Μία έτσι... μία γιουβέτσι το Reuters - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατούλης: Μία έτσι... μία γιουβέτσι το Reuters - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 18/04/2015 - 11:37
Τελευταία δημοσίευση: 11:37Οικονομία
Στρατούλης: Μία έτσι... μία γιουβέτσι το Reuters - ΒΙΝΤΕΟ
"Σινικά τείχη, αδιαπέραστα". Έτσι χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή καλημέρα του ΣΚΑΙ. Καμία μείωση μισθών, καμία μείωση συντάξεων, όχι σε νέους φόρους και όχι σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτές είναι οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως τις επανέλαβε ο υπουργός.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε για το πως «μπορεί ο κύριος Σαμαράς να μην έχει καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εταίροι όμως δεν κατάλαβαν;» Σχετικά με το ζήτημα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, ο κ. Στρατούλης τόνισε: «Έχουμε πρώτον πρόσφατη λαϊκή εντολή και δεύτερον στήριξη του λαού, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 50% και ξέρουμε ότι ο λαός μας στηρίζει. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε νέες εκλογές ή δημοψήφισμα αφού έχουμε νωπή λαϊκή εντολή. Για το ζήτημα αυτό έχει μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κι έχει τονίσει πως η λαϊκή εντολή που έχουμε είναι ισχυρή». 
Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως "τα ανώτατα όρια δεν υπάρχει περίπτωση να τα αγγίξουμε". Επιπλέον, για την ρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε κάτι... παραπάνω από ευχαριστημένος, δίνοντας και συγκεκριμένα στοιχεία: "Πάει πολύ καλά η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ανταποκρίνονται και οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι με πολύ μεγάλο πατριωτισμό. Μέχρι τώρα στις 16 πρώτες ημέρες έχουν ρυθμιστεί 1,5 δισ. οφειλές".
Επίσης, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως άμεσα θα περιοριστούν οι "προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες ή ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ", οι οποίες όπως χαρακτηριστικά δήλωσε οδήγησαν σε μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. "Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δώσει εντολή να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των τραπεζών και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος", εξήγησε.
Ωστόσο, το καλύτερο ειπώθηκε στο τέλος  όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναλύει τα... εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα. "Αυτά είναι βλακείες!" απάντησε αμέσως ο κ Στρατούλης για να επιτεθεί στο συγκεκριμένο μέσο λέγοντας: "Τα λέει μία έτσι μία γιουβέτσι. Αυτά είναι στα πλαίσια των διαπραγματευτικών εργαλείων ούτως ώστε να πάει η χώρα σε μία παράδοση άνευ όρων. Οι "κόκκινες γραμμές" μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι δικές μας κόκκινες γραμμές δεν γίνονται ροζ", τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δείτε το βίντεο:
 Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: