Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τουσέν: Στις 18 Ιουνίου θα ξέρουμε αν το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο

Τουσέν: Στις 18 Ιουνίου θα ξέρουμε αν το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο

Πρώτη καταχώρηση: 13/05/2015 - 21:30
Τελευταία δημοσίευση: 13/05/2015 21:30Οικονομία
Τουσέν: Στις 18 Ιουνίου θα ξέρουμε αν το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο
Με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέουςτης Βουλής των Ελλήνων, Ερίκ Τουσέν, συναντήθηκε ο Κώστας Ήσυχος.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική κρίση και παρατέθηκαν στοιχεία που έχουν σχέση με το έργο της εν λόγω Επιτροπής. Ο Ερίκ Τουσέν επισήμανε το δικαίωμα της ελληνικής πλευράς για μονομερή αναστολή πληρωμής του χρέους λόγω ανθρωπιστικής κρίσης.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στις 18 Ιουνίου 2015 η Επιτροπή θα είναι σε θέση να κάνει μια πρώτη εκτίμηση, για τα έτη 2010-2015, για το κατά πόσον το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο, σημειώνοντας πως από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο. Επισήμανε ακόμα ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση. Η δανειακή σύμβαση, είπε χαρακτηριστικά, και τα μνημόνια παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ήσυχος, σημείωσε ότι με δεδομένο το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας, πρέπει το ζήτημα του δημόσιου χρέους να το βλέπουμε πρώτα με πολιτικά κριτήρια και μετά να εξετάζουμε τους αριθμούς. Σημείωσε ακόμα πως απαραίτητη προϋπόθεση και όρος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ενεργοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σχετικά με το έργο της Επιτροπής τόνισε πως από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα δοθούν όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: