Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ζητά χαμηλότοκα δάνεια 500 εκατ. από την EBRD ο Σταθάκης

Ζητά χαμηλότοκα δάνεια 500 εκατ. από την EBRD ο Σταθάκης

Πρώτη καταχώρηση: 14/05/2015 - 07:48
Τελευταία δημοσίευση: 08:41Οικονομία
Ζητά χαμηλότοκα δάνεια 500 εκατ. από την EBRD ο Σταθάκης
Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επιδιώκει να υπογράψει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, για χαμηλότοκα δάνεια στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΒRD στην Τιφλίδα της Γεωργίας συμμετείχε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, και σήμερα Πέμπτη υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα φέρει στις αποσκευές του συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (που με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα.
Συζητήσεις γίνονται για να μπορέσει η EBRD να αποκτήσει και γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους, αλλά σε πρώτη φάση το πλαίσιο συμφωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει τη χώρα μας ως αποδέκτρια χώρα της EBRD.
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: