Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Τι θα ισχύσει στη φορολόγηση μισθωτών με μπλοκάκι και στα ανείσπρακτα ενοίκια

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τι θα ισχύσει στη φορολόγηση μισθωτών με μπλοκάκι και στα ανείσπρακτα ενοίκια

Τι θα ισχύσει στη φορολόγηση μισθωτών με μπλοκάκι και στα ανείσπρακτα ενοίκια
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μισθωτούς με μπλοκάκι και τους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια αναμένεται να ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Πρόκειται ουσιαστικά για επαναφορά ρυθμίσεων που έληξαν το προηγούμενο έτος με αποτέλεσμα να επέρχονται φορολογικές επιβαρύνσεις στις δύο αυτές κατηγορίες φορολογουμένων αν δεν υπάρξουν αλλαγές.
Έτσι σε ότι αφορά τους μισθωτούς με εισόδημα από μισθωτή εργασία αλλά και αμοιβές με μπλοκάκι η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει ότι θα φορολογηθούν για το σύνολο του εισοδήματος τους με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματοςτων μισθωτών.
Με βάση το καθεστώς αυτό είχαν φορολογηθεί και τα εισοδήματα του 2013 αλλά ο νέος φορολογικό νόμος που ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, προβλέπει ότι οι μισθωτοί με αμοιβές και από μπλοκάκι θα φορολογηθούν για το εισόδημα αυτό με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Η ρύθμιση που αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.
Σε ότι αφορά τα ανείσπρακτα ενοίκια θα επαναφερθεί η δυνατότητα εκχώρησής τους στο δημόσιο μέσω των ΔΟΥ προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να μην φορολογούνται για εισόδημα που δε εισέπραξαν. Και η διάταξη αυτή ίσχυε έως πέρυσι αλλά δεν προβλέπεται στον φορολογικό νόμο που θα ισχύσει για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2014.
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: