Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κομισιόν: Επιτάχυνση και σκληρή δουλειά για τη συμφωνία

Κομισιόν: Επιτάχυνση και σκληρή δουλειά για τη συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: 26/05/2015 - 14:08
Τελευταία δημοσίευση: 14:29Οικονομία
Κομισιόν: Επιτάχυνση και σκληρή δουλειά για τη συμφωνία
Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».
Ο Μ. Σχοινάς, ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: