Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Πρώτη καταχώρηση: 18/05/2015 - 20:00
Τελευταία δημοσίευση: 22:59Οικονομία
Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, θα συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, Απόστολος Καψάλης, για να παρουσιάσουν τα νέα μέτρα ενίσχυσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία είτε θα καταργηθεί είτε θα ανασταλεί επ' αόριστον.
«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνησή μας και δεν θα εφαρμοστεί και στο μέλλον» σημειώνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας σε δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση.
«Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό το γεγονός ότι ο εμπνευστής και εφαρμοστής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και βασικός εκφραστής υλοποίησης των μνημονιακών ανθρωποκτόνων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών, κόπτεται για το αν θα ανασταλεί ή όχι το τερατούργημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ο ίδιος δημιούργησε» αναφέρει ο κ. Στρατούλης και συνεχίζει: «Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση μας δεν βάζει τέλος μόνο στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Βάζει τέλος και στη «ρήτρα μηδενικής αξιοπρέπειας», την οποία «θέσπισαν» οι μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, εξαθλιώνοντας τους συνταξιούχους και ταπεινώνοντας τη χώρα μας. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε τις πολιτικές τους και την τρομολαγνική τακτική τους.
Ο κ. Βρούτσης έχει επιστρατεύσει τις τελευταίες ημέρες κάθε απόθεμα κινδυνολογίας και φόβου για μικροπολιτικούς λόγους. Μόνο που οι κορώνες του είναι κενό γράμμα και προκαλούν πολύ θόρυβο για το τίποτα. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά το σφαγιαστικό -για τα ασφαλιστικά ταμεία- κούρεμα των αποθεματικών τους (PSI), τις καταστροφικές μειώσεις όλων των συντάξεων, αλλά και τους νόμους που κατεδάφισαν τις εργασιακές σχέσεις».
Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Βρούτσης εξέφραζε την άποψη ότι η μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος «θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στο μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων».
Διαβάστε επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: