Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Βόμβα στα ταμεία των επιχειρήσεων, τι ζητάει η εφορία

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 12:59

Βόμβα στα ταμεία των επιχειρήσεων, τι ζητάει η εφορία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Βόμβα στα ταμεία των επιχειρήσεων, τι ζητάει η εφορία
Άλλη μια «βραδυφλεγής βόμβα» της εφορίας σκάει στα ταμεία των επιχειρήσεων. Στην προσπάθειά του να βρει ρευστότητα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεσκονίσει τα συρτάρια και κλείνει τη μία μετά την άλλη τις εκκρεμότητες με το παρελθόν.
Γράφει ο Θάνος Τσίρος
Πολύ σύντομα, όλες οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα) της χώρας θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είχαν κληθεί να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος του 2013. Επειδή η εφορία αργεί, αλλά δεν ξεχνά, εντός των ημερών θα καταφτάσουν τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλλουν το τέλος επιτηδεύματος όχι μόνο για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για το 2013.
Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν οι επιχειρήσεις, φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ. Τουλάχιστον με απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ, οι εταιρείες θα έχουν το περιθώριο να πληρώσουν το ποσό σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της απόφασης:
«Το τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις. Από τις δόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση ενάμιση τοις εκατό (1,5%)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: