Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Bloomberg: Κέρδισε χρόνο ο Τσίπρας με την... πρίζα Ντράγκι

Bloomberg: Κέρδισε χρόνο ο Τσίπρας με την... πρίζα Ντράγκι

Πρώτη καταχώρηση: 12/05/2015 - 12:04
Τελευταία δημοσίευση: 12:28Οικονομία
Bloomberg: Κέρδισε χρόνο ο Τσίπρας με την... πρίζα Ντράγκι
Είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αποφασίσει τον περιορισμό της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, μετά το Eurogroup και την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δικαιολογία για να διατηρήσει τη συνέχιση της ρευστότητας στο τραπεζικό της σύστημα, πείθοντας τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η πίεση και στις δύο πλευρές (της Ελλάδας και των πιστωτών της) έχει ενταθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επανεκτιμήσει τα όρια της έκτακτης ρευστότητας, η οποία διατηρεί σε λειτουργία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με την... πρίζα Ντράγκι.
«Αν και κάποιοι κεντρικοί τραπεζίτες πιέζουν για αυστηρότερους όρους, είναι τώρα απίθανο ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον περιορισμό της χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα», σημειώνει το Bloomberg, αναφέροντας ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: