Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Economist: Ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κέινς η Αθήνα

Economist: Ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κέινς η Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: 12/05/2015 - 10:52
Τελευταία δημοσίευση: 10:52Οικονομία
Economist: Ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κέινς η Αθήνα
Η σημερινή αποπληρωμή της δόσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αποτελεί μόλις την αρχή ενός ιδιαίτερα καυτού καλοκαιριού, αναφέρει ο Economistκαι χαρακτηρίζει ως Ηράκλειο Άθλο για την ελληνική κυβέρνηση την κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων.
Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, ήτοι μεταξύ Ηρακλή και Κέινς, βρίσκεται η Ελλάδα σημειώνει ο τίτλος του περιοδικού, περιγράφοντας με νόημα τα διλήμματα και τα αδιέξοδα
Μπορεί να δόθηκε η εντολή για την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ για σήμερα 12 Μαΐου, ωστόσο, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η Ελλάδα θα χρειαστεί να βρει ακόμη 2 δισ. ευρώ για την πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ, αλλά και ακόμη 6,7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ομολόγων προς την ΕΚΤ.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το υφιστάμενο πακέτο διάσωσης τα λεφτά δεν επαρκούν και πιθανότατα να συμφωνήσει σε ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης.
Επίσης ο Economist σχολίασε πως δεν χρειάζονται αυταπάτες για την ενίσχυση του ρόλου του Ευ. Τσακαλώτου, σημειώνοντας, πως μπορεί ο τόνος του Γ. Βαρουφάκη να διαφέρει από εκείνον του Ευ. Τσακαλώτου, ωστόσο ο τρόπος σκέψης και οι οικονομικές ιδέες που πρεσβεύουν ταυτίζονται.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: