Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

"Δεν υπάρχει ρεύμα στη Γερμανία για Grexit" - ΒΙΝΤΕΟ

"Δεν υπάρχει ρεύμα στη Γερμανία για Grexit" - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 04/05/2015 - 14:11
Τελευταία δημοσίευση: 14:21Οικονομία
Δεν υπάρχει ρεύμα στη Γερμανία για Grexit - ΒΙΝΤΕΟ
«Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και φύγει από το ευρώ θα αμφισβητήσει όλη την ιδέα και την ύπαρξη του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη συνέχεια», τόνισε η Ντανιέλα Σβάρτσερ, διευθύντρια του German Marshall Fund of Europe Program στις ΗΠΑ.
«Εάν υπάρξει Grexit, τότε κάθε νέα κρίση στην Ε.Ε. θα αποτελεί λόγο ανησυχίας για τη φύση της Ε.Ε. και θα εγείρει φόβους να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες την pόρτα της εξόδου από το ευρώ», υπογράμμισε.
«Δεν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα στην Γερμανία για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Μπορεί να υπάρχουν κόμματα και τάσεις ρεύματα στα δεξιά του πολιτικού συστήματος που μπορεί να θέλουν μικρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν τέτοιο ρεύμα στον κόσμο που ζει στη Γερμανία».
Το German Marshall Fund, είναι ένα ινστιτούτο,  ένα think tank, το οποίο ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1972 από τη Δυτική Γερμανία, στα 25α γενέθλια του «Σχεδίου Μάρσαλ», με σκοπό να προωθήσει προγράμματα για τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη Βόρεια Ευρώπη και τις Βόρειας Αμερικής.

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: