Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS για τις δηλώσεις

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS για τις δηλώσεις

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος
anoikse-i-efarmogi-gia-tis-dilwseis
 
Μεσάνυχτα και κάτι τέθηκε στη διάθεση των φορολογουμένων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Φορολογούμενοι και λογιστές θα πρέπει να πατήσουν… γκάζι καθώς μέσα σε 45 ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερα από έξι εκατομμύρια δηλώσεις και φυσικά να πληρωθούν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πολλά τα καινούργια στοιχεία: ένα καινούργιο ηλεκτρονικό έντυπο αλλά και δύο βασικές υποχρεώσεις. Χωρίς τη δήλωση email και ΑΜΚΑ, ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου αν και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, η παράταση είναι εξαιρετικά πιθανή. Δύο οι τρόποι πληρωμής:
1.      Ο πρώτος τρόπος είναι εφάπαξ με έκπτωση 2% μέχρι το τέλος Ιουλίου και
2.      Ο δεύτερος τρόπος είναι σε τρεις διμηνιαίες δόσεις οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως το τέλος Νοεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι θα βρουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους, βοηθητικό πίνακα για τη δήλωση των τόκων ενώ σε λίγες ημέρες θα εμφανιστεί και βοηθητικός πίνακας για την εμφάνιση των δανείων τα οποία συνιστούν τεκμήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: