Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

"Βόμβα" από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012

"Βόμβα" από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012

Πρώτη καταχώρηση: 10/06/2015 - 20:24
Τελευταία δημοσίευση: 07:33Κοινωνία
Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012
Ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δυσκολιών για το οικονομικό επιτελείο η δημοσιοποίηση της αναμενόμενης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κηρύσσει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012.
Η δημοσιοποίηση της απόφασης πραγματοποιείται στη σκιά των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ η οποία είναι αμετάκλητη, δεν μεταβάλλεται με κάποιο ένδικο μέσο, όλες οι περικοπές που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά το 2012, (με το λεγόμενο δεύτερο μνημόνιο) είναι αντισυνταγματικές και δεν πρέπει να ισχύουν στο εξής.
Από τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή από την 9η Ιουνίου, όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και οι όποιες περικοπές σε αυτές δεν θα ισχύουν στο μέλλον.
Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί και να ελεγχθεί το δυσβάστακτο δημοσιονομικό κόστος που παράγεται από την απόφασή του, όρισε η αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις, να μην έχει, τουλάχιστον, αναδρομική ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: