Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ τόσο για φέτος όσο και το 2016

Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ τόσο για φέτος όσο και το 2016

Πρώτη καταχώρηση: 25/06/2015 - 08:55
Τελευταία δημοσίευση: 09:22Οικονομία
Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ τόσο για φέτος όσο και το 2016
Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για φέτος αλλά και το 2016 αποτελεί ένα από τα λίγα σημεία που υπάρχει απόλυση συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών. Στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προβλέπονται φόροι στην ακίνητη περιουσία για το 2015 και το 2016 που θα αποφέρουν ετήσια έσοδα ύψους 2,65 δισεκ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για μείωση της φορολογίας των ακινήτων παραπέμπονται στις καλένδες τουλάχιστον για μία διετία. Ακόμα και μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, το αποτέλεσμα για τα δημόσια ταμεία θα πρέπει να είναι 2,65 δισεκ. ευρώ.
Βέβαια και σύμφωνα με τον νόμο, ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Με βάση τον νόμο, ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες.
Για φέτος ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πληρωθεί σε έξι δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμες οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Πηγή: Καθημερινή
Διαβάστε επίσης:

Οι διαφορές μεταξύ θεσμών και Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: