Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μεταφέρουν τα βάρη με τρόπο κοινωνικά άδικο

Μεταφέρουν τα βάρη με τρόπο κοινωνικά άδικο

varoufakis-lagarde.jpg

Γιάνης Βαρουφάκης - Κριστίν Λαγκάρντ«Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση» | AP Photo/Virginia Mayo
«Λάδι στη φωτιά» έριξε η πρόταση του ΔΝΤ στο παρά ένα των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά να μην αποδέχεται τις αντιπροτάσεις που «μεταφέρουν τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο».
Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη διαπραγμάτευση της Τετάρτης «με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα».
Ωστόσο, οι «θεσμοί» κατέθεσαν νέα πρόταση, «η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες».
Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση», προσθέτοντας πως «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».
Νωρίτερα, την «αρνητική» στάση των εταίρων απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία». 
Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, «αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει: Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Για τις Βρυξέλλες, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, αναχώρησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: