Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τροπολογία στη Βουλή για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι αλλάζει

Τροπολογία στη Βουλή για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι αλλάζει

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 12:25
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 αλλά και τροποποίηση της διάταξης που καθορίζει τη διαδικασία πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Ως νέα προθεσμία για την υποβολή του Ε9 ορίζεται η 27ηΙουλίου.
Όσον αφορά την πληρωμή του φόρου, αυτή θα γίνεται σε «κλειδωμένες» ημερομηνίες δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 
Συγκεκριμένα, η διάταξη αναφέρει: «Η καταβολή γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νεομβρίου από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης». Και πάλι η πληρωμή θα γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις όπως και σήμερα.
Έτσι, αν ανακοινωθεί παράταση στην προθεσμία των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η τροπολογία ορίζει επίσης ότι η προθεσμία για την έκδοση απόφασης στις ενδικοφανείς προσφυγές γίνεται από τρίμηνη, τετράμηνη.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: