Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σενάριο "βόμβα" για να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσει η εκταμίευση - ΒΙΝΤΕΟ

Σενάριο "βόμβα" για να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσει η εκταμίευση - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 25/06/2015 - 20:35
Τελευταία δημοσίευση: 20:35Οικονομία
Σενάριο βόμβα για να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσει η εκταμίευση - ΒΙΝΤΕΟ
Ένα νέο σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι, που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση  για να κλείσει η συμφωνία και να εκταμιευθεί το πρώτο ποσό από την ελληνική δόση. 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Θάνο Αθανασίου, από το περιβάλλον του Φινλανδού Πρωθυπουργού υπήρξε η ενημέρωση ότι οι 18 χώρες έχουν αποφασίσει πως τις επόμενες ώρες μια ομάδα τεχνοκρατών θα προσπαθήσει να συμβιβάσει τις δύο προτάσεις, το staff level agreement και το memo που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση με τις θέσεις της, παίρνοντας κομμάτια και εντάσσοντάς τα στο staff level agreement, το οποίο θα εγκριθεί τις επόμενες 24 ώρες από ένα Euro working group.
Στη συνέχεια ζητούν να πάμε στην ελληνική βουλή, να εγκρίνουμε το staff level agreement και αν εγκριθεί -και μόνο τότε- θα συγκληθεί το Eurogroup.. Σε καμία περίπτωση όχι πριν από την έγκριση.
Σε αυτό το Eurogroup που μπορεί να είναι με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο ή την Κυριακή η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει 3-5 μήνες παράταση του υφιστάμενου προγράμματος ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα που θα έχει συμφωνήσει και να προχωρήσει η εκταμίευση των 1,9 δις των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα για να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Αμέσως μετά θα συγκληθεί το γερμανικό, το φινλανδικό και το εσθονικό κοινοβούλιο και άλλα δύο κοινοβούλια Δευτέρα και Τρίτη για να δώσουν τις εξουσιοδοτήσεις για να αρχίσει η ροή των χρημάτων.
Σύμφωνα με το STAR, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει το σενάριο και προετοιμάζεται κατάλληλα για αυτό.   


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: