Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παράταση για τη δήλωση διατήρησης ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη για τους παραγωγούς με φωτοβολταϊκά

Παράταση για τη δήλωση διατήρησης ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη για τους παραγωγούς με φωτοβολταϊκά

Στο σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί προς διαβούλευση προβλέπεται μεταξύ άλλων και η παράταση στην υποβολή δηλώσεων από τους κατ' επάγγελμα αγρότες παραγωγούς για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη, οι οποίες επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986.


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»


Άρθρο 14
Ρυθμίσεις για κατ' επάγγελμα αγρότες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας


Οι δηλώσεις των κατ' επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη, οι οποίες προβλέπονται στην περίπτωση 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014, ειδικά για το έτος 2014 δύναται να υποβληθούν εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. 

Σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης κατά το προηγούμενο εδάφιο ή διαπίστωσης ανακριβούς δήλωσης επανακαθορίζεται αναδρομικά η τιμή αποζημίωσης για το έτος 2014 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον πίνακα Α της περίπτωσης 1 .α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014. Τυχόν καθορισμός τιμής αποζημίωσης αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που έχει γίνει, πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, χωρίς την υποβολή δήλωσης, επανυπολογίζεται αναδρομικά μετά την εμπρόθεσμη, κατά των ανωτέρω, υποβολή αυτής.

Προσοχή, ο σχετικός νόμος δεν έχει εισαχθεί προς ψήφιση ακόμα στη Βουλή καθώς βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης μέχρι και την 10η Ιουνίου.

Εφόσον εισαχθεί και ψηφισθεί ως έχει η διάταξη μέσα στον Ιούνιο, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης, θα είναι 2 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: