Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τροπολογία στη Βουλή για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:19

Τροπολογία στη Βουλή για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει

Τροπολογία στη Βουλή για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει
Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 αλλά και τροποποίηση της διάταξης που καθορίζει τη διαδικασία πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Γράφει:  

Ως νέα προθεσμία για την υποβολή του Ε9 ορίζεται η 27η Ιουλίου κάτι που σημαίνει ότι πηγαίνει πίσω και η είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Όσον αφορά την πληρωμή του φόρου, αυτή θα γίνεται πλέον σε «κλειδωμένες» ημερομηνίες δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου ανεξάρτητα από το πότε θα υποβληθεί η δήλωση.
Η διάταξη αναφέρει:
«Η καταβολή γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νεομβρίου από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης».
Έτσι, ακόμη και αν δοθεί παράταση, -που θα δοθεί- ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου για την 1η δόση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τη δεύτερη και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για την 3η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: