Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

"Ο Βαρουφάκης θέλει νέο σχέδιο Μάρσαλ"

"Ο Βαρουφάκης θέλει νέο σχέδιο Μάρσαλ"

Πρώτη καταχώρηση: 09/06/2015 - 10:10
Τελευταία δημοσίευση: 10:25Οικονομία
Ο Βαρουφάκης θέλει νέο σχέδιο Μάρσαλ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ευελπιστεί σε ένα «σχέδιο Μέρκελ» για την Ελλάδα όπως το περίφημο «σχέδιο Μάρσαλ», αναφέρει ηDie Welt. Εκτιμά ο ίδιος πως η Μέρκελ πρέπει να αποκτήσει έναν εντελώς νέο ρόλο θυμίζοντας την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Μπερνς το 1946 στη Στουγκάρδη.
«Χρειαζόμαστε μια συμφωνία γρήγορα, και οι εταίροι θα πρέπει να στραφούν μακριά ένα ατύχημα που θα μπορούσε αποτελούσε ένα τεράστιο λάθος που θα μείνει στην ιστορία ως μια αποτυχία της πολιτικής τάξης», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.
Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας στο Βερολίνο, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών προσέλκυσε δεκάδες οπαδούς οι οποίοι τον περίμεναν με αφίσες και πανό μπροστά από το νεοκλασικό μεγαλοπρεπές κτίριο θυμίζοντας «Rockstar».
Ήταν η δεύτερη φορά που ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέπτεται τη Γερμανία. Τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας, Βαρουφάκης είχαν ταξιδέψει στο Βερολίνο. Εκείνη την εποχή ο Βαρουφάκης και υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζονταν να συμφωνούν ότι διαφωνούν.
Η τωρινή παρουσία του κ. Βαρουφάκη ήταν απολογητική ωστόσο επισήμανε πως το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά πρέπει να μεταρρυθμιστούν αλλά χωρίς να «συμπιεστεί» ο πληθυσμός. Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλά όχι μέσω περικοπών. Οι συνθήκες εργασίας που θυμίζουν δουλεία καθώς περίπου 500.000 άνθρωποι δεν λαμβάνουν μισθό εδώ και έξι μήνες.
Παράλληλα επανέλαβε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει ένα Grexit καθώς θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και θα είναι σαν ένα βιομηχανικό ατύχημα που κανείς δεν θέλει.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: