Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Το μήνυμα Τσίπρα πριν από τις Βρυξέλλες: Πάω να συζητήσω την ελληνική πρόταση - ΒΙΝΤΕΟ

Το μήνυμα Τσίπρα πριν από τις Βρυξέλλες: Πάω να συζητήσω την ελληνική πρόταση - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 03/06/2015 - 13:25
Τελευταία δημοσίευση: 13:25Πολιτική
Το μήνυμα Τσίπρα πριν από τις Βρυξέλλες: Πάω να συζητήσω την ελληνική πρόταση - ΒΙΝΤΕΟ
Δηλώσεις παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως τηνπρότασή της προς τους θεσμούς για έναν έντιμο και επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα σε αυτή την κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την οικονομική ασφυξία, αλλά και περιθώρια ανάκαμψης. Θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής».
«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση, αλλά ούτε και κάποιο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών εταίρων» συνέχισε.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσκληση του Γιούνκερ λέγοντας: «Χθες βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά».
«Θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης» είπε και συνέχισε «Να του εξηγήσω ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό, πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού, προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης, που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως: «Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση. Είμαι βέβαιος, η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».   

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: