Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το “επιχειρησιακό σχέδιο” της ΓΓΔΕ για τους προληπτικούς ελέγχους

Το “επιχειρησιακό σχέδιο” της ΓΓΔΕ για τους προληπτικούς ελέγχους

Πρώτη καταχώρηση: 05/06/2015 - 18:46
Τελευταία δημοσίευση: 18:46Οικονομία
Το “επιχειρησιακό σχέδιο” της ΓΓΔΕ για τους προληπτικούς ελέγχους
Ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα, δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση των μερικών επιτόπιων -προληπτικών- ελέγχων σχετικά με την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με τις εντολές της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, οι μερικοί προληπτικοί επιτόπιοι έλεγχοι θα γίνονται από κλιμάκια που θα αποτελούνται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους και θα πραγματοποιούνται τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής.
Αρμόδιοι για τη συγκρότηση και λειτουργία των συνεργείων ελέγχου θα είναι οι προϊστάμενοι των εφοριών, με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αναρτώνται τακτικά στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr), ενώ θα δημοσιεύονται και μέσω δελτίων Τύπου.
Όλοι οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους θα καταχωρούνται σε σχετική εφαρμογή - βάση δεδομένων, με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού, περιλαμβάνονται πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης (ακόμα και από απόσταση, μέσω ειδικής εφαρμογής), ενέργειες μετακίνησης υπαλλήλων στις περιοχές που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, μεταφορά κονδυλίων για την κάλυψη δαπανών, ανάρτηση οδηγού ελέγχου στο εσωτερικό δίκτυο της ΓΓΔΕ με όλα τα στάδια ελέγχου, ανάρτηση εφαρμογής καταχώρησης όλων των σταδίων του ελέγχου από όλες τις ΔΟΥ της χώρας, κλπ.
Για το όλο θέμα και, ενόψει της υλοποίησης κοινών δράσεων, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη μεταξύ της κ. Σαββαΐδου και του επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξιάρχου Εμμανουήλ Πλουμή, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΔΕ.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: