Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Φάιμαν: Να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit

Φάιμαν: Να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit

Πρώτη καταχώρηση: 16/06/2015 - 16:06
Τελευταία δημοσίευση: 16:23Οικονομία
Φάιμαν: Να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα εγγυάται στους επενδυτές ότι η χώρα θα είναι και μετά από ένα χρόνο μέλος της Ευρωζώνης», τόνισε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι στη Βιέννη, μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος φθάνει απόψε στην Αθήνα για επίσκεψη εργασίας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει την Τετάρτη, συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Προειδοποιώντας για τον «ορατό κίνδυνο υποβόσκουσας εξοικείωσης με την ιδέα ενός Grexit», ο καγκελάριος επισήμανε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα έχει ως σκοπό και «να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit».
Ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα και για συντονισμό της στάσης τους στο θέμα της Ελλάδας, ο ίδιος είχε τη Δευτέρα, διεξοδική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ, όπως σημείωσε, προηγήθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες ανάλογες επαφές του με άλλους Ευρωπαίους αρχηγούς κυβερνήσεων για την ευθυγράμμιση των θέσεων.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, υποστηρίζει πλήρως τον κ. Γιούνκερ για την επίτευξη ενός αποτελέσματος, όπως επίσης και για την προειδοποίηση τήρησης των δεσμεύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: