Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κινέζικη... προσευχή για αποφυγή Grexit

Κινέζικη... προσευχή για αποφυγή Grexit

Πρώτη καταχώρηση: 26/06/2015 - 13:09
Τελευταία δημοσίευση: 13:48Οικονομία
Κινέζικη... προσευχή για αποφυγή Grexit
Ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη έδωσε σήμερα η Κίνα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας θα κινηθούν προς τη θετική κατεύθυνση, μερικές ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Λι Κετσιάνγκ στην Ευρώπη.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πώς θα προχωρήσει αυτό» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο. «Η Κίνα θα ήθελε να δει την Ελλάδα να παραμένει εντός της ευρωζώνης και εκτιμά τις προσπάθειες των αρμόδιων πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί, μέσω των προσπαθειών όλων των πλευρών, να αντιμετωπίσει δεόντως την κατάσταση».
Ο Λι θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για την Ευρώπη, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σινο-ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και μια επίσκεψη στη Γαλλία. «Η Κίνα ανέκαθεν στήριζε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ελπίζει να δει μια σταθερή, ενωμένη και ευημερούσα ΕΕ», είπε ο Γουάνγκ.
Η Κίνα ανησυχεί καθώς η ανάπτυξη του ΑΕΠ "φρενάρει", τα χρέη της διογκώνονται και η φούσκα στο χρηματιστήριο και τα ακίνητα προκαλεί τριγμούς (φωτο).
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: