Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Νέα παρέμβαση των δανειστών για το ασφαλιστικό

Νέα παρέμβαση των δανειστών για το ασφαλιστικό

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2015 - 07:43
Τελευταία δημοσίευση: 08:47Οικονομία
Νέα παρέμβαση των δανειστών για το ασφαλιστικό
Αυστηρό email προς το κυβερνητικό επιτελείο απέστειλαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι δανειστές ζητώντας σειρά διευκρινίσεων αναφορικά με τις διατάξεις που σχετίζονται με το ασφαλιστικό
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της έγκρισης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή, οι εκπρόσωποι των δανειστών με έγγραφό τους ζητούν να επαναδιατυπωθούν κάποια σημεία, κρίνοντας ασαφείς και ατελείς κάποιες διατάξεις. 
Tην ίδια στιγμή μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν εγκριθεί από 1/1/2015, προκειμένου να εφαρμοστούν μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν το 2010. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η ουσία του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4334/15 δεν αλλάζει, ωστόσο ζητείται από την αρμόδια ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει στην εξειδίκευση των διατάξεων ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή τους και να γίνουν σαφέστερες. 
Οι «θεσμοί» μέσα από την επιστολή τους αφήνουν υπόνοιες για παρερμηνείες και λανθασμένη μετάφραση από αυτούς που συνέταξαν τον νόμο, υποδεικνύοντας μάλιστα τον τρόπο επαναδιατύπωσης των διατάξεων μέσω ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

                 
Διαβάστε επίσης:

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Τι αλλάζει σε συντάξεις και όρια ηλικίας

Τα βασικά σενάρια για το Ασφαλιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: