Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κορκίδης: Το σημαντικό είναι να υπάρχει ελληνικό εμπόριο

Κορκίδης: Το σημαντικό είναι να υπάρχει ελληνικό εμπόριο

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2015 - 16:50
Τελευταία δημοσίευση: 15/07/2015 16:50Οικονομία
Κορκίδης: Το σημαντικό είναι να υπάρχει ελληνικό εμπόριο
«Το σημαντικό για την ΕΣΕΕ είναι να συνεχίσει να υπάρχει ελληνικό εμπόριο και μικρομεσαία επιχείρηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
«Αυτή τη στιγμή η "σκουριασμένη" εργαλειοθήκη Ι του ΟΟΣΑ είναι δευτερούσης σημασίας για τους ανθρώπους της αγοράς, αφού το σημαντικό για την ΕΣΕΕ είναι να συνεχίσει να υπάρχει ελληνικό εμπόριο και μικρομεσαία επιχείρηση, μετά τα φορομπηχτικά μέτρα των επιπλέον 4 δις ευρώ ετησίως, 375 εκ. μηνιαίως και 12,5 εκ. ημερησίως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας οι ετήσιες επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε 1,8 δις ευρώ από τις αυξήσεις ΦΠΑ, σε 470 εκ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και σε 580 εκ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας επιχειρηματικών κερδών από 26% σε 29% και την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 85% σε 100%», τονίζει ο κ. Κορκίδης.
«Ως προς τη "προαιρετική" λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πρέπει αφενός να δούμε τη τελική διατύπωση της εργαλειοθήκης στις διευκρινιστικές διατάξεις και αφετέρου την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ», υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Δεν φοβόμαστε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που δημιουργούνται, αλλά πιστεύω ότι η ίδια η αγορά θα αυτορυθμιστεί, όπως άλλωστε έκανε πολλάκις στο παρελθόν στο θέμα των Κυριακών. Εάν το ψωμί, το γάλα, τα φάρμακα και οι Κυριακές είναι οι "μεταρρυθμίσεις" που θα σώσουν την Ελλάδα, θα τις διαχειριστούμε ανάλογα. Ας ανοίξουν όμως πρώτα οι Τράπεζες τις καθημερινές και ως προς το άνοιγμα των Κυριακών, στην ΕΣΕΕ, βεβαίως και δεν αλλάζουμε θέση, αλλά σίγουρα θα αλλάξουμε τακτική αντιμετώπισης του θέματος, όταν πρέπει και όπως πρέπει».
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: