Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στο στόχαστρο εργασιακά και φόροι

Στο στόχαστρο εργασιακά και φόροι

Πρώτη καταχώρηση: 30/07/2015 - 07:32
Τελευταία δημοσίευση: 30/07/2015 08:19Οικονομία
Στο στόχαστρο εργασιακά και φόροι
«Πρεμιέρα» για την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών στην Αθήνα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων του τεχνικού κλιμακίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι διαπραγματεύσεις με το Κουαρτέτο αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, καθώς πιθανότατα θα βρίσκεται στην Αθήνα και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Η επικεφαλής του Ταμείου στην αποστολή των θεσμών καθυστέρησε την άφιξη στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς το Ταμείο φέρεται να είναι δυσαρεστημένο με το γεγονός ότι το Κουαρτέτο δεν θα συναντάται με τους υπουργούς στις έδρες τους.
Τα τεχνικά κλιμάκια έφθασαν και χθες στο ΓΛΚ και επεξεργάστηκαν δημοσιονομικά στοιχεία.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίστηκαν σε παρά πολύ καλό κλίμα και χωρίς προβλήματα πάνω στα ενεργειακά, το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων, τα δημοσιονομικά και τα φορολογικά.
Στο τραπέζι έχουν τεθεί τροποποιήσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά η πλευρά των δανειστών επιμένει ότι ο ετήσιος στόχος των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει 2,6 δισ. ευρώ.
Ο φόρος αναμένεται να υπολογιστεί με τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες. Εξετάζεται όμως να υπάρξει ένα μικρό αφορολόγητο, αυξομειώσεις στους συντελεστές προκειμένου αυξηθεί ο φόρος για τα ακριβά ακίνητα και μία μείωση του αφορολόγητου συμπληρωματικού.
Παράλληλα παραμένει ανοιχτό και το θέμα της φορολογίας των αγροτών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την σταδιακή κατάργηση του χαμηλού φόρου εισοδήματος, την κατάργηση του χαμηλού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και την κατάργηση απαλλαγών εξαιρέσεων σε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις.
«Αγκάθια» για την διαπραγμάτευση αποτελούν οι πληροφορίες ότι οι δανειστές επιθυμούν την ψήφιση και νέων προαπαιτούμενων πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε χθες ότι δεν θα υλοποιηθεί τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς στις 12 Ιουλίου.
Επιπλέον χθες συνεδρίασε και το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής προκειμένου να συζητήσει το οικονομικό επιτελείο τις εξελίξεις με το τεχνικό κλιμάκιο και την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και όσα συζητήθηκαν με τα τεχνικά κλιμάκια, όπως τα ενεργειακά.
ΠΗΓΗ: Real.gr
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: