Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μέτρα για δικαιούχους επιδομάτων-βοηθημάτων ανεργίας χωρίς κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ

Μέτρα για δικαιούχους επιδομάτων-βοηθημάτων ανεργίας χωρίς κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Εθνικής Αντίστασης 8, Άλιμος, Τ.Κ.: 174 56, E-mail: press@oaed.gr

Αθήνα, 03-07-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτρα για δικαιούχους επιδομάτων- βοηθημάτων ανεργίας χωρίς κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ

Βάσει Υπουργικής Απόφασης του Υπ. Οικονομικών που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, 2 Ιουλίου 2015, στο ΦΕΚ αριθ. Γ.Δ.O.Π.0000929ΕΞ2015/Χ.Π.2243, τεύχος Β’ αρ. Φύλλου 1343 (έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr), κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δίνεται η δυνατότητα σε επιδοτούμενους ανέργους που δεν είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα οριστούν για αυτόν τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει, ότι από σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 12.00 μμ και κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας, μπορούν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους, οι άνεργοι δικαιούχοι των παρακάτω επιδομάτων – βοηθημάτων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ):

Α) Τακτικά επιδόματα ανεργίας,

Β) Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων

Γ) Βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων.

Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων– βοηθημάτων σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας έχει ορισθεί από την Υπ. Απόφαση σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο. Οι δικαιούχοι άνεργοι των παραπάνω παροχών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), δύνανται να προσέρχονται στα οριζόμενα για την πληρωμή και των συνταξιούχων υποκαταστήματα της ΕΤΕ, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: α) αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας του δικαιούχου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κ.τ.λ.) και β) δηλωθέν στον ΟΑΕΔ βιβλιάριο καταθέσεων ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: