Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μίχαλος: Η οικονομία πεθαίνει

Μίχαλος: Η οικονομία πεθαίνει

Πρώτη καταχώρηση: 23/07/2015 - 16:20
Τελευταία δημοσίευση: 23/07/2015 17:15Οικονομία
Μίχαλος: Η οικονομία πεθαίνει
«Δυστυχώς, η εικόνα των πολιτικών μας εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική και καταστροφική για την οικονομία» αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους εξαιτίας των capital controls.
«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, θα πρέπει να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Η οικονομία πεθαίνει», υπογραμμίζει ο κ. Μίχαλος και συνεχίζει:
«Πριν ξεψυχήσει, λοιπόν, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κάνουν στάση εργασιών γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν στην πράξη την αργία τους».
«Επιταγές και εμβάσματα στο εξωτερικό είναι ανέκδοτο. Σήμερα κιόλας πρέπει να βρεθούν τεχνικές λύσεις για να ξαναρχίσουν οι συναλλαγές που έχουν περιοριστεί μόλις στα 14,8 εκατ. ευρώ ημερησίως για όλο το τραπεζικό σύστημα, όταν οι ανάγκες ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ» καταλήγει.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: