Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«Αναληθές ότι το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία»

«Αναληθές ότι το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία»

Πρώτη καταχώρηση: 03/08/2015 - 14:28
Τελευταία δημοσίευση: 14:28Οικονομία
«Αναληθές ότι το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία»
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι βρίσκονται σε αναζήτηση «ξένων εμπειρογνωμόνων για να συγγράψει το μνημόνιο», ενώ επισημαίνουν ότι το κουαρτέτο των δανειστών, δεν «αλωνίζει στα υπουργεία».
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, «κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα δημοσίευμα εφημερίδας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις και χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες», ενώ παράλληλα επισημαίνουν:
«Είναι απολύτως αναληθές ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία». Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση».
Διαβάστε επίσης:

Τι θα ισχύει για επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές - Ολόκληρο το ΦΕΚ

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ ζητά η τρόικα

ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: