Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Απόδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης η επιστροφή χρημάτων στις τράπεζες - ΒΙΝΤΕΟ

Αλεξιάδης: Απόδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης η επιστροφή χρημάτων στις τράπεζες - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 05/08/2015 - 11:11
Τελευταία δημοσίευση: 11:11Οικονομία
Αλεξιάδης: Απόδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης η επιστροφή χρημάτων στις τράπεζες - ΒΙΝΤΕΟ
«Το κλίμα που δημιουργείται στη χώρα, σιγά σιγά, δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό mega», ανέφερε σχετικά με την επιστροφή κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, «ένα από τα καλύτερα τεκμήρια, πέρα από την οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία, άποψη ή οτιδήποτε του καθενός, έχουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Και νομίζω ότι και οι επόμενες κινήσεις που θα έρθουν, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά τη διαπραγμάτευση, με τα νέα νομοσχέδια, αυτό το κλίμα θα το κάνουνε πολύ καλύτερο και όλα τα πράγματα θα πάνε σε καλύτερο επίπεδο».
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το θέμα αυτό.
«Εάν μπουν κριτήρια θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά. Θα ξαναδούμε τα κριτήρια σε όσους είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να καταβάλουν τους φόρους. Δεν μπορεί να έχει κάποιος 2 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του και να έχει ενταχθεί στη διάταξη των 100 δόσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει δικαιότερος αναφέροντας ως παράδειγμα την μεταφορά του βάρους από τον κύριο φόρο - που αφορά σε όλα τα ακίνητα - στον συμπληρωματικό φόρο. Άφησε ανοιχτό το πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλο το ποσό να έχει καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εισπραξιμότητας των 2,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2015.
Δείτε το απόσπασμα:
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: