Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επί τάπητος διαφθορά, δικαιοσύνη και φορολογικά

Επί τάπητος διαφθορά, δικαιοσύνη και φορολογικά

troika-630.jpg

Το κουαρτέτο των δανειστών επιμένει σε «προκαταβολή» σκληρών μέτρωνΤο κουαρτέτο των δανειστών επιμένει σε «προκαταβολή» σκληρών μέτρων | ΕUROKINISSI
Τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται τηςδικαιοσύνης θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να συζητηθούν: η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για το 2016, στην οποία πρόκειται να ενσωματωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών και στον ΕΝΦΙΑ και η μείωση του ακατάσχετου ορίου.
Με βάση τον προγραμματισμό, αύριο θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ)Η Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) αναχωρεί από την Τράπεζα της Ελλάδος | ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Γνωρίζοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ το διάστημα 20 Αυγούστου-21 Σεπτεμβρίου και άλλα 7,16 δισ. ευρώ ώς τις αρχές Οκτωβρίου για τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.)Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ),Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) θα εντείνουν τις πιέσεις τους για νέο «πακέτο» με προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ψηφίσει η ελληνική πλευρά.
Κατά τις πληροφορίες, αυτό θα περιλαμβάνει: την άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή ισοδυνάμων, την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων ώς τον Μάρτιο, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και απελευθέρωση αγορών.
Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε δόση 25 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ θα πάνε στις τράπεζες, 5 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες και να ενυδατωθεί η αγορά, ενώ 7,16 δισ. ευρώ θα δοθούν για την εξόφληση του πρώτου δανείου-γέφυρα και 3,2 δισ. ευρώ θα πάρει η ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: