Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εγκύκλιος Βούτση για θέματα προσωπικού των ΟΤΑ

Εγκύκλιος Βούτση για θέματα προσωπικού των ΟΤΑ

Πρώτη καταχώρηση: 03/08/2015 - 16:16
Τελευταία δημοσίευση: 03/08/2015 17:07Οικονομία
Εγκύκλιος Βούτση για θέματα προσωπικού των ΟΤΑ
Διευκρινίσεις για θέματα προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης που ρυθμίζονται με τον «νόμο Κατρούγκαλου» (4325/15) παρέχει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.
Ειδικότερα, με το άρθρο 26 εξομοιώνονται οι μουσικοί των ΟΤΑ α΄ βαθµού και των νοµικών προσώπων αυτών (δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου), µε τους μουσικούς αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, µε την κοινή υπαγωγή τους σε κλάδο ΤΕ Μουσικών. Η κατάταξη γίνεται αυτοδίκαια από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή από τις 11 Μαΐου 2015, εφόσον διαθέτουν απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου, πτυχίο ή δίπλωμα μουσικής ειδίκευσης αναγνωρισμένου μη ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και πτυχίο μουσικής ειδικότητας.
Επίσης, με το άρθρο 35 παρατείνονται οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού των φορέων των ΟΤΑ που απασχολείται στις συγχρηματοδοτούμενες δομές Κέντρων Ηµερήσιας Φροντίδας Ηλικιωµένων (ΚΗΦΗ), Κέντρων ∆ιηµέρευσης- Ηµερήσιας Φροντίδας (ΚΕ∆ΗΦ) και των Κέντρων Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών Οµάδων, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στο νέο κύκλο των αντίστοιχων πράξεων της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 20124-2020 του ΕΣΠΑ και πάντως όχι πέρα της 31/12/2015. Η παράταση είναι υποχρεωτική και δεν απαιτείται έγκριση της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).
Η εγκύκλιος ενημερώνει ακόμα ότι διατηρείται για τους ΟΤΑ η εξαίρεση από την υποχρέωση χορήγησης έγκρισης από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 για τις παρακάτω περιπτώσεις προσλήψεων: έκτακτο προσωπικό για την εκτέλεση έργων αυτεπιστασίας, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχικών αναγκών με διάρκεια σύμβασης δυο ή κατ΄ εξαίρεση τριών μηνών, εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων, προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα και προσωπικό ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχοι μίσθωσης έργου επί αντιτίμω.
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα για κατ΄ εξαίρεση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για πυρασφάλεια και ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών με διάρκεια σύμβασης τριών μηνών σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών χωρίς έγκριση της ΠΥΣ 33/2006.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: