Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μποτόπουλος: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Χρηματιστήριο

Μποτόπουλος: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Χρηματιστήριο

Πρώτη καταχώρηση: 04/08/2015 - 18:48
Τελευταία δημοσίευση: 04/08/2015 18:48Οικονομία
Μποτόπουλος: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Χρηματιστήριο
Μόλις δυο μέρες μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών η αγορά δείχνει να ομαλοποιείται, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά η χρηματιστηριακή αγορά ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
«Το σημαντικότερο είναι ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο ξανάνοιξε μετά από ένα μήνα κλεισίματος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μπορούν να γίνουν συναλλαγές και μπορούμε να έχουμε μια σωστή εικόνα για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία,» είπε ο κ. Μποτόπουλος.
«Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία να έχει ένα λειτουργικό Χρηματιστήριο, ειδικά ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε, επίσης, ότι δυο μόλις μέρες μετά το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς, υπάρχουν ήδη οι πρώτες ενδείξεις ομαλοποίησης των συναλλαγών. «Αν εξαιρέσει κανείς τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος, όπως είναι λογικό, βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας κάποιων αβεβαιοτήτων που υπάρχουν ακόμα, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες μετοχές ενισχύονται, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, αλλά με περισσότερη αισιοδοξία σήμερα, σε σχέση με πριν δυο μέρες» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: