Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Moody's: Αυξημένοι οι κίνδυνοι εφαρμογής της συμφωνίας

Moody's: Αυξημένοι οι κίνδυνοι εφαρμογής της συμφωνίας

Πρώτη καταχώρηση: 13/08/2015 - 13:03
Τελευταία δημοσίευση: 13:03Οικονομία
Moody's: Αυξημένοι οι κίνδυνοι εφαρμογής της συμφωνίας
Είναι αβέβαιο εάν οι ελληνικές αρχές θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους και τους όρους της συμφωνίας σημειώνει η Moody’s.
Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνει πως η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ανοίγει τον δρόμο για πολιτική συμφωνία, συμβάλλοντας στην αποπληρωμή των 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου σύμφωνα με έκθεση της Moody’s.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Moody’s, οι κίνδυνοι εκτέλεσης θα παραμείνουν αυξημένοι καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μέχρι το 2018.
Η έγκριση των προαπαιτούμενων μέτρων θα ξεκλειδώσει την πρώτη δόση της οικονομικής στήριξης, επιτρέποντας στην Ελλάδα να καταβάλει την δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
Η Moody’s εκτιμά πως η ελληνική Βουλή θα περάσει τη νομοθεσία με τη στήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όμως, η ψηφοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διάβρωση της πλειοψηφίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και την πολιτική αβεβαιότητα, αυξάνοντας τους κινδύνους υλοποίησης του προγράμματος.
Οι αναλυτές οίκος εκτιμούν πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4% φέτος μετά την περσινή άνοδο του 0,8% πέρυσι. Η ύφεση θα δυσκολέψει τις προσπάθειες της τωρινής και των μελλοντικών κυβερνήσεων να τηρήσουν την εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συνέπεια.

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: